Minutky a ryby

Maso dvou vůní a chutí

Pro čtyři osoby

Pro čtyři osoby
400g kuřecích prsíček
1 vejce
sůl, trochu glutasolu
směs kari koření
červenou papriku
lžíci bramborového škrobu
400g vepřové kýty na řízky
1 vejce
sůl, sladkou papriku
stroužek česneku
žlutou papriku
lžíci bramborového škrobu
olej na opékání masa

400g rýžových nudlí
kousek pórku

 

Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte,

okořeňte směsí kari koření a promíchejte spolu vejcem

a bramborovým škrobem. Stejně tak naložte i vepřové

maso jen s jiným kořením, tedy s trochou papriky, prolisovaným česnekem, případně i špetkou čili. Naložené maso pak nechte v chladu nejméně hodinu uležet. Maso pak odděleně zprudka opékejte na rozpáleném oleji. Těsně před koncem úpravy přidejte patřičnou papriku nakrájenou na malé kostičky či nudličky.
Nakonec maso zalijte trochou vody, kterou jste vypláchli misky od naloženého masa. Během chvilky vše zahoustne a pokrm je hotový. Rýžové nudle namočte v teplé vodě
, aby změkly a pak je osolené uvařte. Hotové sceďte, doplňte krátce osmahlým pórkem a podávejte.